Nieuw woord 2024 – stuur het nu in!

Op zoek naar hét nieuwe woord van 2024. Daarvoor hebben we jou nodig! Wat vind jij het beste, mooiste en/of leukste nieuwe woord* van 2024?  We zijn erg benieuwd. 

Jouw favoriet 2024
Je kunt hier jouw favoriete woord van 2024 insturen* en geef er een mooie omschrijving bij (jouw definitie van het woord, met evt. een afbeelding of video).
Insturen kan t/m maandag 2 december 09.00 uur.

Stem mee!
Vanaf dinsdag 3 december a.s. kun je hier stemmen op de tien genomineerde woorden. Jij bepaalt dus mee welk nieuw woord* hét Woord van het Jaar 2024 wordt.

* De woorden die je instuurt, moeten het liefst in 2024 ontstaan zijn, maar in ieder geval in 2024 in Vlaanderen populair geworden zijn.

Let op: je kunt nog niet stemmen. Ook heeft het geen zin om een specifiek woord meerdere keren als suggestie in te sturen.

* = verplicht veld

Je suggestie

Video toevoegen

voorbeeld: https://youtu.be/ScMzIvxBSi4

Afbeelding toevoegen

Sleep bestand hier, of klik om up te loaden

Je gegevens

Ja, mijn e-mailadres mag gebruikt worden voor de nieuwsbrieven van Van Dale.
Ik ga akkoord met de actievoorwaarden van Woord van het Jaar.

Ook dit jaar is er weer de verkiezing van het Kinderwoord van het jaar 2024. Lees meer hierover op de website van Ketnet.

 

De Woord van het Jaarverkiezing 2024 wordt in België georganiseerd door Van Dale Uitgevers en de VRT. Van Dale organiseert in Nederland een gelijkaardige verkiezing.